ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

8 Μάρτη... Άρωμα Γυναίκας





























Παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν πάρα πολλές. Γιατί όμως να υπάρχει και για τη Γυναίκα; 
Ξεκίνησε από μια διαμαρτυρία το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε... να βλέπεις τον Κόναν σε στριπτιζάδικο στην Πειραιώς. 

Ουκρανία ώρα μηδέν. Ολέσια είσαι ζωντανή και κάθε μέρα με κάνεις περήφανη γιατί είμαι γυναίκα. (21 Φεβρουαρίου 2014). 

Κωνσταντίνα Κούνεβα. Προσπάθησες να διεκδικήσεις καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση σου ως γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας σου αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεσαι απειλές για τη ζωή σου. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφες από τη δουλειά σου στο σπίτι σου, δέχτηκες επίθεση από δύο αγνώστους, που σε περιέλουσαν με βιτριόλι και σε υποχρέωσαν να το καταπιείς, προκαλώντας απώλεια της όρασης σου από το ένα μάτι και ζημιές σε εσωτερικά όργανα. (22 Δεκεμβρίου 2008) 

Ινδία, είσαι κι εσύ Θηλυκό. Στιγματίστηκες από μία καθοριστική γυναικεία φυσιογνωμία που συντέλεσε στο κίνημα της ανεξαρτησίας σου. Ίντιρα Γκάντι, αγωνίστηκες και δολοφονήθηκες για τα ιδανικά σου. (31 Οκτωβρίου 1984). 

Μαρία Κιουρί υπήρξες η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκες δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική (1903) και τη Χημεία (1911). Η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής σου. (4 Ιουλίου 1934). 

ΓΥΝΑΙΚΑ αγωνίζεσαι κάθε μέρα, γιατί 8 και όχι ΣΥΝΕΧΕΙΑ; 
 Ελένη Δελεοπούλου, Αλίκη Μαντουβάλου, Νίκη Παναγιωτάκη, Ειρήνη Συκάλλου, Ειρήνη Τσιρακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου