ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΚΙΑΘΟΣ

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ "ΜΑΜΑ ΜΙΑ"
H Σκιάθος είναι ένα νησί με  το οποίο  δεν έχω καμμία σχέση όσον αφορά την καταγωγή μου, την οικογένεια ή τους λοιπούς συγγενείς.Βρέθηκα εκεί πριν 19 χρόνια και το ερωτεύτηκα. Από τότε ξαναπήγα 5-6 φορές και η αίσθηση παραμένει ίδια. Είναι λίγο πιο μακριά για μας απ΄την Αθήνα αλλά σίγουρα το τοπίο μας αποζημιώνει.
Κλείνουμε τα εισιτήρια μας σε κάποιο πρακτορείο στην περιοχή μας και ξεκινάμε το ταξίδι μας για τον Άγιο Κωνσταντίνο γιατί από κει φεύγει το πλοίο μας αν έχουμε αυτοκίνητο ή παίρνουμε λεωφορείο και μετεπιβίβαση σε ιπτάμενο δελφίνι. Η διαδρομή εως εκεί εύκολη γύρω στις 2 ώρες κ μετά το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί 2-3 ώρες. Είναι απ΄τα λίγα νησιά που έχουν μόνο ένα χωριό κι αυτό είναι το λιμάνι η Σκιάθος. Μένουμε εκεί κ αυτό θα είναι το ορμητήριο μας.
Ξεκινάμε το πρωί κ ακολουθούμε μια διαδρομή 8 χλμ. έως τις Κουκουναριές απ΄τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας , σε κάθε 2 χλμ. βρίσκουμε κι από ένα μικρο διαμάντι μια παραλία με καταγάλανα νερά και τα πεύκα να φτάνουν έως τη θάλασσα Μεγάλη άμμος, Βασιλιάς, Αχλαδιές, Καλαμάκι, Βρωμόλιμνος, Κολιός, Αγία Παρασκευή, Τρούλος . Σε κάθε μια απ΄αυτες υπάρχει έστω ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα καθώς και εστιατόρια ή όμορφα beach bar.
Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε μικρά εκδρομικά πλοιαράκια και να πάμε σε παραλίες που δεν έχουμε πρόσβαση με το αυτοκίνητο Πρώτα και καλύτερα τα Λαλαρια ένα απόκοσμο τοπίο με μεγάλα βότσαλα και διάφανα τυρκουαζ νερά, το Κάστρο, η Μεγάλη Ασέληνος με ένα μικρο εστιατόριο και ένα πανέμορφο τοπίο στην οποία έχουμε πρόσβαση κ με αυτοκίνητο ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή απ΄την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής με πράσινο και πλατάνια
Τέλος υπάρχει η Τσουγκρια ένα μικρο νησάκι ακριβώς απέναντι που κάνει τις Μαλδίβες να ωχριούν μπροστά της, καθάρια νερά, δέντρα ως τη θάλασσα, πράσινο και η μαγεία του Αιγαίου σε άλλη μορφή.

Για το βράδυ η νυχτερινή ζωή τα περιλαμβάνει όλα πλακόστρωτα δρομάκια(με αποκορύφωμα την περίφημη οδό Παπαδιαμάντη),μπαράκια, καφέ, εστιατόρια μπροστά στη θάλασσα, υπέροχα μαγαζιά    (λεφτά να έχεις), κρεπερί και οι γνωστές μαξιλάρες στα σκαλάκια στο παλιό λιμάνι.

Ένας προορισμός που θα σας μείνει αξέχαστος. Απολαύστε το.

Ασέληνος

Τσουγκριά
 
 
 
Αναστασία Λαζαρίμου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου