ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η πορεία (ή ίσως ιστορία) ενός λογότυπου

Είχε φτάσει η μέρα που θα ξεκινούσε το μάθημα της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας στο ΚΔΒΜ του Δήμου Κορυδαλλού. Και ο εκπαιδευτής (ο τρομερός μας δάσκαλος) να εξηγεί τις διαδικασίες και την πορεία των μαθημάτων. 

Αφού γνωριστήκαμε όλοι μεταξύ μας, το δικό μου το μυαλό να γυρνάει συνεχώς σε συγκεκριμένα θέματα (ίσως λόγω επαγγέλματος-επαγγελματική διαστροφή λέγεται): «…και το όνομα αυτής;» «…. και πώς θα εμφανιζόμαστε, έτσι, χωρίς λογότυπο;». Οπότε ο δάσκαλος είπε να μου κάνει τη χάρη και μας έβαλε homework να σκεφτούμε ένα όνομα για την εφημερίδα μας καθώς και το λογότυπο που θα το ακολουθούσε.

Ακούστηκαν πολλές ιδέες για το όνομα, μέχρι που στο τέλος, ακούστηκε και η πιο παράδοξη από τη Νίκη Παναγιωτάκη: “Εμένα πάντως, βλέποντας το χάρτη του Κορυδαλλού, μου έρχεται στο μυαλό μια μάγισσα που πετάει με σκουπόξυλο”…..  Οπότε καταλήξαμε: «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ».

Ως γραφίστρια εντύπων, για μένα λογότυπο σημαίνει ο σχεδιασμός ενός ονόματος ή μιας επωνυμίας. Αυτό το λέω γιατί, προσωπικά, μου άρεσε και το λογότυπο της Ειρήνης Τσιρακίδου, η οποία ως νεότερη γραφίστρια είδε το όλο θέμα από την άποψη του ιστολόγιου.

Ο σχεδιασμός του λογότυπου, ξεκίνησε στηριγμένος στον Κορυδαλλό (το πτηνό- Lark στα αγγλικά, Alouette στα γαλλικά) και συνδυάστηκε με μια σπείρα που θύμιζε το @. Αφού ακούστηκαν η γνώμη και οι ιδέες όλης της ομάδας, έφυγε το @, προστέθηκε ο χάρτης με τα όρια του δήμου (η μάγισσα που λέγαμε) και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το σκουπόξυλο (ιδέα της έταιρης συναδέλφου Ελένης Δελεοπούλου).


Μια Πόλη Μαγική λοιπόν και καλή μας αρχή…


Ειρήνη Συκάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου